EPIRUS XRCENTER

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας στον Χώρο του CAVE του ΚΕΕΠΗ

Share

Παρουσίαση Διπλωματικής Εργασίας στον Χώρο του CAVE του ΚΕΕΠΗ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας με τίτλο "Εξατομικευμένη Οπτικοποίηση Χειρονομιών Ασθενών με Νόσο Πάρκινσον με Εικονική Πραγματικότητα". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου Εικονικής, Επαυξημένης και Μικτής Πραγματικότητας Περιφέρειας Ηπείρου (ΚΕΕΠΗ) του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2024.

Η διπλωματική εργασία αποτελεί το αποτέλεσμα μακροχρόνιας έρευνας και εξέλιξης στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας και της εικονικής πραγματικότητας. Με βάση την ανάγκη για αποτελεσματικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις για τους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον, η διπλωματική εργασία εξερευνά τη χρήση της εικονικής πραγματικότητας για την ανάπτυξη εξατομικευμένων οπτικοποιήσεων χειρονομιών που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της κινητικότητας και της ζωής των ατόμων που πάσχουν από αυτήν τη νόσο αλλά και στην αμεσώτερη διάγνωση των γιατρών.

Ο χώρος του CAVE στο ΚΕΕΠΗ αποδείχθηκε ο ιδανικός τόπος για την παρουσίαση αυτής της πρωτοποριακής έρευνας. Φοιτητές και καθηγητές του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση, ενδιαφερόμενοι για τις νέες εξελίξεις στον τομέα της ψηφιακής υγείας και της ιατρικής τεχνολογίας.

Στην παρουσίαση της διπλωματικής εργασίας αναδείχθηκε η σημασία της εξατομίκευσης στη θεραπεία των ασθενών και τη δυνατότητα που προσφέρει η εικονική πραγματικότητα για τη δημιουργία προσαρμοσμένων προγραμμάτων αποκατάστασης. Ταυτόχρονα, το CAVE αποτέλεσε έναν εντυπωσιακό χώρο για την επίδειξη των δυνατοτήτων της εικονικής πραγματικότητας στον τομέα της υγείας.

Η επιτυχής παρουσίαση αυτής της διπλωματικής εργασίας αντικατοπτρίζει τη συνεχή δέσμευση του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας στον τομέα της ψηφιακής υγείας και της βιοιατρικής τεχνολογίας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο